Windows 10 kézikönyv és ajándékprogram az októberi CHIP-ben

Már kapható az októberi CHIP magazin. Íme a részletes tartalom!


Egyre többen váltanak Windows 10-re, rajtuk és a még hezitálókon is segítenek okos tippjeink, amelyekkel már valóban a Windows 10 lesz az eddigi legjobb Windows.

Elsőként készítettünk nagytesztet a szupermini PC-k teljes mezőnyéről és az új Broadwell CPU-kkal üzemelő notebookokról (tesztünk során megdőlt az eddigi üzemidő rekord!).

PC-alkatrészek sorozatunk ez alkalommal a legjobb adattárolókat és grafikus kártyákat mutatja részletesen be - cikkünk az új vásárlóknak és a bővítőknek is teljes értékű kalauz lesz.

Az otthoni WLAN-jából minden eszköze profitálhat: sorra vesszük, melyiket, hogyan kell helyesen beállítani, hogy az összes egy pillanat alatt, a lehető legnagyobb sebességgel, stabilitással csatlakozzon a hálózatra.


Levesszük az adatmentés gondjait is a válláról: többet soha nem veszíti majd el fotóit, filmjeit, adatait, beállításait - és csak a CHIP olvasóinak most átadjuk az egyik legjobb adatmentő programot is (8000 Ft helyett ingyen).

A hackerek betörnek mindenhová: a legmegdöbbentőbb eseteket négy oldalas exkluzív anyagunkban foglaltuk össze. Kiderül pontosan az is, hogy miért nem biztonságos már a TOR hálózat.

A 10 legjobb tipp a Windows 10-hez


A Microsoft szerint a Windows 10 az eddigi legjobb Windows: ami igaz is, de ehhez kellenek a CHIP tippjei. Öt oldalon az eddigi váltók minden gondját megoldjuk: kikapcsoljuk a kémfunkciókat, beállítjuk a Start menüt, felgyorsítjuk az indulást, a bejelentkezést, megvédjük az új rendszerét (sőt még annak is segítünk, aki visszaváltana). További négy oldalon bemutatjuk az új böngészőt: kiderül, hogy az EDGE valóban jól sikerült e vagy még mindig csak arra jó, hogy letöltsük vele a Chrome-ot, a Firefoxot.

Szupermini PC-k nagytesztje


Aprók, csendesek, szépek, keveset fogyasztanak... Olvasóink és a szerkesztőség nagy kedvencei ezek a zseniális mini kockák. Mivel egyre jobbak és a választékuk is egyre bővül, ezért a CHIP tesztlabor most elsőként készített egy sokszereplős nagytesztet a kategóriáról, amelyben a CPU teljesítményt, a multimédiás képességeket, a tárolók sebességét, a zajszintet hasonlítottuk össze. A 12 modell közül tesztgyőztesünek szinte nincs is gyenge pontja, de a mezőny számos további érdekességgel is szolgál: például egy akkora mini-PC-vel, mint egy okostelefon.

Exkluzív sorozat: A legjobb PC-alkatrészek


Sorozatunk egyedülálló részletességgel veszi sorra az asztali PC-k összetevőit: röviden, érthetően, a technikai oldalról, ám mégis izgalmasan foglalja össze, hogy mit kell tudni a jelenlegi CPU-król, alaplapokról, adattárolókról, az összes többi komponensről. És minden esetben a legjobb vételekre is kitér - építsen új gépet, bővítse a meglévőt vagy egyszerűen csak érdeklődjön az új technológiák iránt, cikkünk után nem maradnak majd megválaszolatlan kérdései. Októberi számunkban az adattárolók (HDD-k, SSD-k) és a grafikus kártyák mutatkoznak be.

Adatok az örökkévalóságnak + ajándékprogram 8000 Ft értékben


Történjen bármi is a PC-jével a fotói, filmjei, adatai, beállításai soha többet nem vesznek el. Mi kell ehhez? Csak azt gondolja, hogy fárasztó konfigurálás és egy drága program! Elegendő lesz a CHIP tippjei, amelyek az asztali gépre és az androidos okostelefonra, tabletre is megoldást kínálnak, illetve az egyik legjobb adatmentő program, amelyet most olvasóink a 8000 Ft-os vételára helyett ingyen megkapnak.

Megdöbbentő hackersztorik


Cikkünk témái bármelyik hollywoodi produkcióba beillenének: eltérített drónok, automata fegyverek, távolból kikapcsolt infúziós pumpák, halálos autóbalesetek, és sztárhackerek, akiket hirtelen rejtélyes figurák beszélnek le egy-egy fontos előadás megtartásáról. Újfent kiderült az is, hogy már a Tor hálózat sem biztonságos, de a jó hír, hogy a készítői most azt is megosztották velünk, hogy miért nem az.

 

Forrás: chip

Kapcsolódó cikkek: