Tökéletes védelem az adattolvajok ellen

Már kapható a februári CHIP magazin - kiemelt témáinkat és a laphoz járó ajándékokat most röviden bemutatjuk.


Melyik szoftver szemeteli tele a PC-jét?

Amikor az eltávolítás sem segít: mutatjuk a rejtet okokat és, hogy miként törölheti még a legmakacsabb programszemetet is! Kitérünk a rendszer és a merevlemezek mellett az SSD-k takarítására is, amely azért némi szakértelmet is igényel (különben még árthatunk is a tárolónak). Plusz: minden szoftver a DVD-n!

Teljes védelem az adattolvajok ellen

Sajnos igaz: a hekkerek, ha akarják, ma már a legtöbb esetben fel tudják törni a PC-nket vagy a mobilunkat – és ehhez egyre kifinomultabb módszereket vetnek be.

Nem blöffölünk: egyre több olvasónk, ismerősünk osztja meg velünk az ehhez kapcsolódó kellemetlen élményét. Az egyetlen hatásos ellenszer, ha mi is ismerjük a trükkjeiket és felkészülten védekezünk. A CHIP tippjeivel most hekkerbiztossá teheti eszközeit.Mi vár ránk 2018-ban? Minden érdekes újdonság most 6 oldalon

Benéztünk a kutatás és az ipar fellegváraiba és összegyűjtöttük a legérdekesebb termékeket és technológiákat. Eláruljuk, hogy mi lesz igazán forradalmi és melyek csupán újracsomagolt régi ötletek. Így lesz igazán tájékozott!
Extra meglepetés: hamarosan érkezik az Intel és az AMD első közös chipje is, erről a pikáns összefogásról is mindent elárulunk.

Mesterterv a hálózatához, hogy ne csak a sebesség töredékét kapja

Ahogy a délutáni csúcsforgalomban, úgy az otthoni hálózatán is gyakori, hogy a túl nagy terhelés miatt bedugulnak a csatornák, lelassul a forgalom. 3 lépésben most tökéletesre csiszoljuk a rendszerét, így az akkor sem fog akadni, ha sok eszközt használ, vagy ha rengeteg adattal alaposan leterheli.


A tökéletes retró játékgép – pár ezer forintból

Régen minden jobb volt? Természetesen nem! Bár sokan úgy gondolják, hogy a nagy klasszikusok hagulatát a mai programok már nem tudják visszaadni. Nem véletlen, hogy a legendás játékgépek új kiadásai rendkívül népszerűek.
Ezeknél szórakoztatóbb és takarékosabb azonban, ha egy Raspberry Pi-ből magunk építünk egy retró játékgépet, amely képes lesz szinte az összes régi kedvencünket futtatani. Legyen szó akár Atari, Nintendo NES, Game Boy, Sega Megadrive, PlayStation játékokról.
Teles kalauz négy oldalon – egyszerűbb mint gondolnánk.

Harc a böngészőkoronáért: sikerült
a bravúr a Firefoxnak

A böngésző már a legfontosabb program a rendszerünkön és egyben az első védelmi vonalunk is, egész nap támadás alatt áll. Fontos tehát, hogy gyors és biztonságos, kényelmesen kezelhető legyen. Hosszú évek óta a Quantum Firefox az első komoly vetélytársa a Chrome-nak.
Nagytesztünkben most őket és még négy különleges böngészőt hasonlítottuk össze. Ideje váltani? Cikkünk után nem maradnak kétségei.


+ ajándék: 12 CHIP magazin és ingyen vírusvédelem

Februári számunk vásárlói most a teljes tavalyi évfolyamunkat megkapják – egyszeri lehetőség. Kiváló minőségű, kereshető PDF-ben.

Ráadásul megvédjük a PC-jét, mobilját: olvasóink minden hónapban ingyen aktiválhatják az ESET Internet Security és a G DATA biztonsági csomagokat. Csak ezek a magazin árának másfélszeresét érik.


A februári CHIP már kapható az újságárusoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon, a digitális terjesztőknél – vagy (a postaköltséget megspórolva) megrendelhető tőlünk.