A 20 legjobb videokártya és Half-Life kulisszatitkok

Új RETRO rovat indult a CHIP magazinban.

Régi szép idők

Kedves Olvasónk! Ha önnek is ismerős a lenti kép, akkor nagyszerű gyermekkora lehetett. Ez közös bennünk, ezért engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljam a CHIP magazin új RETRO rovatát.

Ebben a hőskor legszebb, legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel – mostantól minden hónapban. Rögtön a januári számunkban egy sor fantasztikus hardver és minden idők talán legfontosabb PC-s játéka került terítékre.

Harangozó Csongor
főszerkesztő


A valaha volt 20 legjobb videokártya

Összegyűjtöttük azokat a lenyűgöző hardvereket, amelyek annak idején nagy hatással voltak a PC-s játékiparra – és amelyeket imádtunk, mert gyakran olyan jól sikerültek, hogy évekig nem kellett videokártyát cserélnünk. Egy igazán lebilincselő olvasmány a 3dfx eljöveteléről, a GeForce-ok erejéről, az első Radeonok váratlan győzelméről.

Half-Life kulisszatitkok

Minden idők egyik legfontosabb játéka tavaly novemberben múlt 20 éves. A Half-Life kezdő játékfejlesztők műveként is legendává vált. Cikkünkben áttekintjük, hogy ez miért is sikerülhetett, hogyan rúgták fel a készítők a korábbi szabályokat, melyek voltak a játék halhataltan momentumai, amelyekre azóta is egy generáció emlékszik.

Plusz: Az 5 leghasznosabb téma a januári CHIP-ben

1. Minden a Windows-újratelepítésről
A legteljesebb hazai kalauz 9 oldalon, ami után nem maradnak kérdései. Tényleg.

2. Teljes géppucolás
Így távolítsuk el a szemetet, a frusztráló reklámokat a PC-nkről, a mobilunkról, a böngészőkből.

3. 2019 legjobb hardverei
12 népszerű kategóriában a biztos befutók. Részletes indoklással és egy szuperúj pontozással. Ezekben nem fog csalódni.

4. Álom-PC építése - most saját kezűleg
3 közel tökéletes konfiguráció, minden pénztárcához. Teljes kalkuláció, az alkatrészek bemutatása, tippek a szereléshez.

5. Még biztonságosabb otthoni hálózat
Nem szabad félvállról vennünk a routerbeállításokat! Mutatjuk, hogy mire kell figyelni.

A januári CHIP most 3 ajándék magazinnal (PDF) és ingyen vírusirtóval már kapható az újságárusoknál – vagy rendelje meg tőlünk.


Kapcsolódó cikkek: