CHIP virtuális DVD elindítása Win7 alatt

Az utolsó jó oprendszer, sajnos már nem elég biztonságos, de persze elboldogul az ISO fájlokkal.

Kedves CHIP Olvasó!

Bár a szerkesztőség – mivel már nem érkeznek hozzá biztonsági frissítések – feltétlen ajánlja a Win7 cseréjét Win10-re, természetesen a DVD-t Win7 alatt is egyszerűen el lehet indítani.  

Ehhez használjuk az ingyenes és kiválóan működő Virtual CloneDrive programot. Telepítsük fel, majd egyszerűen csak klikkeljük a CHIP ISO fájlra és onnantól meghajtóként látja majd a rendszer. Az eltávolí­táshoz a Windows Intézőben vigyük az egeret a DVD-meghajtó fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót.

Egy kis Win7 összegzés


Mivel a Windows 7 tavaly januárban kapta meg utolsó biztonsági frissítését, gyengén védett rendszerek milliói lehetnek az interneten. A Microsoft persze nagyvállalati ügyfeleinek, pénzért kínál egy hároméves kiterjesztett támogatást, ez azonban a végfelhasználókon nem segít, ők csak abban reménykedhetnek, hogy különösen nagy veszély esetén a Microsoft kiad valamilyen patchet. Ez nem lenne példa nélküli: a Windows XP például 2019 májusában kapott egyet a Távoli Hozzáférés egy hibájának elhárításához. Ez azonban önmagában még nem megnyugtató.

Tény azonban

Amikor 2020. január 14-én a Windows 7 támogatása megszűnt, a Microsoft történetében egy korszak is véget ért: a Windows valószínűleg már soha nem lesz annyira elterjedt, barátságos és sikeres, mint korábban – kényszer szülte módon ugyan, de talán a Windows 7 volt az utolsó olyan Windows, mely egyszerűen csak azt tette, amit kértünk tőle, nem többet és nem kevesebbet.