SSD-fejlesztés, extrém gyors Windows, dupla biztonság

Megjelent a júniusi CHIP magazin – két ajándék programmal. Kiemelt témáinkat most részletesen bemutatjuk.

Az SSD-fejlesztés kalauza (8 oldalas extra)

Akár most váltana HDD-ről SSD-re, akár már az első generációs SSD-jét cserélné gyorsabbra, vagy csak szeretne tisztán látni a rengeteg újdonság, eltérő csatlakozók és méretek között: a CHIP kalauza most minden PC-snek segít. Az összes felmerülő kérdést tisztázzuk, kiderül melyik modell a legjobb választás a konfigurációjához és átadjuk a legjobb trükköket és programokat is a flott költözéshez.


A vírusirtó már nem elég: kellenek ezek a kiegészítő trükkök is

A védelem egyik fontos alapköve, de önmagában a vírusirtó már nem elég. Tíz pontban a CHIP most összegyűjtötte, hogy mire kell még odafigyelni ahhoz, hogy a Windowsunk, az adataink, a számláink valóban biztonságban legyenek. Plusz: rengeteg érdekesség a zsarolóprogramokról, élen a fél világot a napokban felforgató WannaCry-jal.


Így lesz az átlagos routeréből szuperrouter!

Létezik egy okos firmware, amelyet ha telepítünk a régebbi eszközünkre megkap szinte minden új, modern funkciót, amelyekre csak a drága, üzeleti modellek képesek. Érdemes tehát váltani – a CHIP-ben most mindent lépésről lépésre bemutatunk. A végeredmény: nagyobb biztonság és rengeteg hasznos extra.


Windows 10 alkotói frissítés: újra lecsap az update-ördög?

Az előző kiadással alaposan megégette magát (és minket) a Microsoft, ezért nem csoda, hogy a Windows 10 alkotói frissítéstől sokan már eleve tartottak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a közel 500 millió gép átállása sikeresen zajlik, bár adódnak azért nehézségek is. Éppen ezért a CHIP most átad egy komplett kalauzt, amely minden fontos információt elárul a frissítésről és az összes lehetséges hibára is megoldást kínál.


Extrém gyors Windows – RAM-meghajtóval, teljesen ingyen

Segítünk létrehozni és beállítani egy szupergyors RAM disket, amellyel a Windowsunk olyan gyors lesz, mint addig még soha. A trükk minden gépen működik, Windows 7, 8 és 10 alatt is. Élhetünk vele akkor is ha merevelemez van a gépben, de fokozza a tempót akkor is, ha egy SSD. Az ehhez szükséges programot a CHIP olvasói ingyen használhatják.


USB 3.1 és USB-C: öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Az USB-C bevezetésével eluralkodott a káosz a piacon: úgy gondoltuk, hogy itt az ideje kibogozni az összes félreértést, így olvasóink végre tisztán látnak majd (pontosan tudják majd mi a különbség az USB 3.1, az USB Type C és az USB-PD között) és a legjobb döntéseket hozhatják meg.


Topszoftverek az összes feladatra és két teljes verzió ingyen

Bemutatjuk a legjobb partíciómenedzsert, Wi-Fi-elemzőt, VLC-helyettesítőt, PC-s szuperkeresőt – összesen 24 fantasztikus eszközt, amelyek egy-egy célfeladatra a legjobbak és garantáltan nem fog csalódni bennük (mind a DVD-n). Ezen kívül csak a CHIP olvasói most 1 évig ingyen használhatják a Total Media Convertert és a Privacy Protector programokat – több mint 20 ezer Ft értékben.


PLUSZ: A CHIP olvasóinak nem kell fizetniük a legjobb vírusirtókért: minden hónapban ingyenes kódokat kapnak a ESET Smart Security 10-hez és a G Data IS 2017-hez.


CSAK EZEK A MAGAZIN ÁRÁNAK A MÁSFÉLSZERESÉT ÉRIK.

Júniusi számunk már kapható az újságárusoknál és PDF-verzióban (letölthető DVD-vel) a digitális terjesztőknél. Klikkeljen ide és bele is lapozhat. Mindenkinek jó olvasást és telepítést kívánunk! Kérjük, ha ideje engedi ossza meg velünk a véleményét a magazinnal kapcsolatban.

Forrás: chip